Ekologiska julklappstips

Här hittar de några av de bästa ekologiska och miljömedvetet framtagna julklappstipsen och julklapparna 2022 ✓ Presenter och gåvor av ekologiska material och julklappstips som är rättvisemärkta - Fair Trade ✓ Ge bort vackra ekologiska textilier och fina kläder till någon som du gillar

 
Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Nästa sidaSista sidan
Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10next pagelast page
 

Ekologiska julklappstips och julklappar

Om man är mån om att julklapparna man köper till sina nära och kära är tillverkade under bra förhållanden för miljön och för människor, så finns det en hel del ekologiska och rättvisemärkta julklappstips här att välja mellan. Här på sidan tipsar vi om olika ekologiska och rättvisemärkta (Fair Trade) presenttips som du kan beställa direkt på nätet och få dem levererade hem. Till exempel så är sjalar, vantar och mössor något som funkar för de flesta att få i julklapp. Benvärmare eller kanske en vetevärmare brukar också uppskattas av den frusne. Här hittar man även ekologiskt te, badborstar, mjukisdjur, skönhetsprodukter och mängder av ekologisk hemtextil.

Allt flera börjar få upp ögonen för hur mycket kemikalier vi faktiskt får i oss genom maten vi äter och de hudvårdsprodukter och kläder som vi använder. Om du själv har gått över till ekologiska produkter har du säkert märkt att de fungerar minst lika bra att använda, och att du kanske också mår bättre när du äter mat med ekologiska råvaror. Men många har tyvärr inte så bra koll på fördelarna med ekologiska produkter och tycker kanske att de är för dyra att köpa. Då har du en utmärkt chans att låta dina släktingar och vänner inse fördelarna genom att ge dem ekologiska julklappar i år. Här delar vi med oss av våra bästa ekologiska julklappstips.

Ekologisk mat

Att ge en fin korg med ekologisk mat i julklapp är ett perfekt sätt att introducera ekologiska produkter för någon som inte brukar köpa det annars. Några av de mest besprutade matvarorna som finns är kaffe, kakao, vindruvor och potatis, och även kött har många gifter i sig. Därför kan du till exempel sätta ihop en korg med ett lyxigt ekologisk kaffe och någon god choklad, ekologiska lättsaltade chips och kanske chokladdoppade russin samt ekologiska korvar eller andra charkuterier. Det finns också ett stort urval av ekologiskt te i olika smaker, som är både gott, värmande och nyttigt för kroppen. Mottagaren kommer säkert känna skillnad i kvalitet på dessa produkter och kanske också börja handla ekologiskt i framtiden.

Ekologiska textilier i julklapp

Varje dag har vi olika textilier mot huden i form av underkläder, kläder, handdukar, lakan och andra sängkläder. Vad många inte vet är att bomull och andra material ofta är besprutade eller har andra gifter i sig från tillverkningsprocessen och färgningen av tyget. Dessa kan absorberas av huden och tas upp av våra övriga organ, vilket många hävdar är en orsak till en del av dagens hälsoproblem. En bra julklapp kan därför vara att köpa några fina ekologiska textilier. Du som har en lägre budget för dina julklappar kanske kan hitta kökshanddukar eller underkläder i ekologisk bomull. Om du vill kosta på mottagaren lite mer kan du istället köpa ekologiska leksaker i julklapp, sängkläder, t-shirts eller badhanddukar. Du som ska ge bort kläder eller gosedjur till ett litet barn i julklapp bör definitivt satsa på ekologiska sådana, eftersom spädbarn har upp till fem gånger tunnare hud än vuxna som direkt absorberar kemikalier och gifter som finns i kläderna.

Ekologiskt smink och skönhetsprodukter

En annan stor bov när det gäller kemikalier är smink och hudvårdsprodukter. Det finns mängder av irriterande och potentiellt farliga ämnen i de produkter många använder dagligen, men som tur är finns det också en hel massa naturliga alternativ. Som julklapp till mamma, syrran eller flickvännen kan du köpa ett introduktionskit med ekologiskt smink i neutrala färger. Det finns också härliga naturliga kroppsprodukter såsom bodybutter, schampoo och ansiktskrämer som är helt ekologiska, även i billigare varianter som går att köpa i mataffären. Även när det gäller ekologiska julklappar till män finns det bra alternativ, som till exempel deodoranter, ansiktskräm och duschkräm.