Chokladaskar

Julklappstips chokladask till finsmakaren 2022 ✓ Presentförpackningar med goda chokladpraliner i olika prisklasser ✓ Ge bort julgodis och annat gott i fina askar och inslagningar ✓ Chokladpresenter och chokladaskar i julklapp

 
Sidor: 1 2Nästa sidaSista sidan
Sidor: 1 2next pagelast page
 

Julklappstips chokladaskar

För de allra flesta är choklad ett måste på julen och affärerna hinner knappt fylla på sitt förråd av chokladaskar innan det tar slut igen dagarna innan jul. Att ge bort en chokladask i julklapp är ett bra alternativ till de i släkten som redan verkar ha allt, eftersom de då kan njuta av chokladen men slipper ta emot några materiella gåvor. Chokladaskar finns också i väldigt många olika prisklasser, där du kan hitta en för under femtiolappen eller köpa en väldigt exklusiv chokladask för flera hundra kronor hos en riktig chocolatier. Nedan ger vi tips om olika typer av chokladaskar du kan ge bort i julklapp.

Billiga chokladaskar

Om din budget inte är så stor i jul kan du ge bort billiga chokladaskar till släkten. Ofta har man kanske några släktingar som säger att de är nöjda utan julklappar och inte vill ha någonting alls. Då kan det ändå vara trevligt att köpa en billigare chokladask i mataffären eller online. Dels som en fin gest, men också för att se till att det blir lite flera julklappar under granen. Fördelen med billiga chokladaskar i julklapp såsom Aladdin eller Paradis är också att det finns många olika chokladbitar att välja mellan. De som får en chokladask i juklapp brukar också bjuda övriga kring granen vilket skapar en lite extra trevlig stämning.

Lyxiga chokladaskar

Att ge bort en lyxig chokladask i julklapp är något helt annat än att köpa en billig ask med choklad i närmsta matbutik. En dyrare och lyxigare chokladask kan bli en väldigt uppskattad gåva som mottagaren kan njuta av länge. Dyrare choklad har ofta högre kakaohalt och smakar på ett helt annat sätt. Man behöver därför inte äta lika många chokladbitar eller praliner för att vara nöjd, och då räcker asken också längre. Om du vill ge en lyxig julklapp men inte har så mycket pengar att lägga, så kan du köpa bara några få dyra chokladbitar på ett fint konditori eller i en godisbutik. Ofta får man dem väldigt fint inslagna och mottagaren får den där lyxiga känslan utan att det behöver kosta skjortan. Om du är utomlands precis innan jul får du inte missa tillfället att köpa en lyxig chokladask från någon lokal chocolatier. I länder såsom Frankrike, Belgien, Schweiz, Italien och England kan man hitta helt fantastiska chokladaskar som mottagaren garanterat kommer att älska.

Exklusiva chokladpraliner

Om du har någon riktig chokladälskare i släkten kanske han eller hon har testat alla de vanliga chokladaskarna som finns att köpa i stan. Då kan du försöka hitta choklad med lite ovanligare smaker som oftast finns att köpa online. Vad sägs om choklad med lakrits, marsipan, apelsin, polkagris eller kanske kaffe. Det finns också chokladaskar med eget tryck som du kan skriva något fint till mottagaren på. En riktigt annorlunda och unik julklapp att ge bort är också en chokladprovning, som är en riktig drömupplevelse för den som älskar choklad. I flera timmar får man testa olika chokladsorter, och får dessutom med sig en hel del bitar hem för att ytterligare förlänga upplevelsen.